Teamfoto Nastronic
Werkzaam in Middelharnis, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam
Krachtstroom laten aanleggen door een vakman Redactie, 28 januari 2024
Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van Nastronic.

Droomt u van een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u onlangs de overstap gemaakt naar een elektrische auto en wilt u een oplaadpunt bij uw woning installeren?In beide gevallen heb je krachtstroom nodig, aangezien Nederlandse woningen niet standaard zijn uitgerust met krachtstroomaansluitingen.

Indien u uw apparaten wilt benutten, moet u krachtstroom laten aanleggen. Het aanleggen van krachtstroom dient zorgvuldig te gebeuren en vereist voldoende kennis. Het laten aanleggen van krachtstroom door een professional is altijd een verstandige keuze.

Waarvoor is krachtstroom nodig?

Krachtstroom met een spanning van 380 volt is vereist voor apparaten die extra vermogen nodig hebben. Apparaten zoals warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's maken gebruik van krachtstroom. In tegenstelling tot het gebruikelijke 230 volt, vereist krachtstroom een speciaal stopcontact met vier draden, waarop spanning staat.

Krachtstroom installatie door een erkende vakman

Wanneer een elektricien krachtstroom in uw huis aanlegt, doorloopt hij verschillende fasen. Een vakman plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Wanneer u wilt dat de 3-fasen hoofdschakelaar goed functioneert, dient u de aansluiting te laten verzwaren door de netbeheerder. Wanneer krachtstroom wordt aangelegd, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Indien u gebruik wilt maken van krachtstroom voor uw laadpaal, zal de kabel vaak naar buiten moeten worden getrokken. Ter bescherming van de kabel wordt vaak gekozen voor een ijzeren omhulsel, wat de kosten iets doet toenemen. Let op dat niet alle apparaten krachtstroom vereisen, dit is afhankelijk van de specificaties van uw apparatuur.

Bent u aan het overwegen om een aanvraag in te dienen?

Houd bij het aanvragen van een specialist voor het installeren van krachtstroom rekening met de volgende checklist. Heeft u bepaalde elektrische apparatuur die krachtstroom vereist? Waar wilt u elk apparaat installeren?Hoe is uw elektrameterkast georganiseerd? In welk jaar is uw huis opgetrokken?

Het is raadzaam om het installeren van krachtstroom toe te vertrouwen aan een elektricien. Voor een succesvolle installatie dient u goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige expert. Als u een precieze offerte op maat wilt ontvangen, neem dan contact op met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1153

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140