Teamfoto Nastronic
Werkzaam in Middelharnis, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam
Advies bij overbelasting van de elektriciteit Redactie, 7 juni 2024
Nastronic: de ervaren elektricien voor Middelharnis en omliggende gebieden!

Bij elke groep in de groepenkast is het maximum vermogen 3. 600 WattIndien er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer vermogen dan is toegestaan?In dat geval zullen de stoppen doorslaan als alle apparaten tegelijkertijd aan zijn

Wanneer er meer energie wordt gevraagd dan het maximum, raakt de groep overbelast. Het kan voorkomen dat er één groot apparaat is dat te veel stroom vraagt en daardoor de groep overbelast. Als de elektriciteit te zwaar wordt belast, kunnen de draden en stekkers warm worden wat brandgevaar met zich meebrengt.

Zodra het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep zichzelf uitschakelen om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Dit is een veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat overbelasting niet mogelijk is. Om overbelasting te voorkomen, is het verstandig om extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Veilig en efficiënt koken op inductie

Als het op elektrisch koken aankomt, is inductie de meest duurzame keuze. Het hoge stroomverbruik van deze kookplaat leidt echter niet tot energieverspilling tijdens het koken. Dit in verhouding tot gas waarbij veel meer gas verloren gaat.

Uw groepenkast laten aanpassen bij plaatsen van zonnepanelen

Indien u ervoor kiest om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. De uitbreiding van de groepenkast hangt af van de type omvormer die bij de panelen hoort. Anders dan wat veel mensen denken, wordt bepaald of uw groepenkast moet worden uitgebreid door het type omvormer en niet het aantal panelen.

Kies voor de expertise van een gecertificeerde elektricien om problemen met de elektriciteit te voorkomen

Als u regelmatig te maken krijgt met stroomstoringen door overbelasting van de groepenkast?In dat geval is het verstandig om de groepenkast te laten uitbreiden door een erkende elektricien. Waag deze klus niet zelf, want het werken met elektriciteit kan risico's met zich meebrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1153

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140