Teamfoto Nastronic
Werkzaam in Middelharnis, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam
Hoe kunt u een stroomstoring verhelpen Redactie, 1 januari 2024
Hulp nodig bij een stroomstoring? Nastronic helpt u verder in Middelharnis!

Als u op dat moment aan het koken bent, is het erg lastig wanneer alle stroom opeens uitvalt. Als u aan het klussen bent in huis en opeens geen stroom meer hebt, kan dat erg vervelend zijn. Het is erg vervelend wanneer er een stroomstoring optreedt en u wilt dit probleem dan ook zo snel mogelijk opgelost hebben.

Professionele hulp inschakelen bij een stroomstoring

Als de stroom uitvalt, moet u als eerste de stekkerproef uitvoeren. Dit is een eenvoudige maar effectieve methode om een defect apparaat of elektrische aansluiting op te sporen. Over het algemeen bent u ongeveer 10 minuten bezig met het uitvoeren van de stekkerproef, maar dit kan langer of korter duren afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal apparaten dat u heeft.

Als u hier niet mee overweg kunt, is het verstandig om een professionele elektricien in te schakelen. Besef wel dat de rekening van de elektricien hoog kan uitvallen als het probleem veroorzaakt wordt door een kapot apparaat. Dat komt omdat de elektricien toch langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Een stapsgewijze handleiding voor het detecteren van een defect apparaat bij een stroomstoring

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast worden uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen worden verwijderd. Verwijder alle opladers uit de stopcontacten in het hele huis. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast in.

Plaats de stekker één voor één terug in het stopcontact en zet deze dan één voor één weer aan. Wacht totdat het apparaat volledig aan is voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een bepaald apparaat, is dat apparaat de boosdoener.

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door de apparaten, dan is de installatie het probleem. Als dat het geval is, is het raadzaam om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1153

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140